Posturile de conducere în agricultură, nou motiv de scandal în USL Gorj
Posturile de conducere în agricultură, nou motiv de scandal în USL Gorj
Ultra - Scurte25 iunie 2013

Un nou conflict este pe cale să izbucnească în USL din cauza funcţiilor de conducere de la instituţiile deconcentrate. Atât mandatul lui Dan Tănăsescu, director al Direcției Agrigole,  cât şi cel al lui Constantin Negrea, directorul interimar al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj expiră în aceste zile, iar șansele pesediștilor de a rămâne în funcţie sunt minime din cauză că PC şi PNL ridică pretenţii şi cer renegocierea posturilor de conducere de la toate instituţiile deconcentrate, vizând în mod special pe cele cu profil agricol.
Postul lui Negrea este dorit de PNL, cu toate că liberalii sunt conştienţi că PC are mai multe şanse să obţină această funcţie. Șefii PNL  spun că vor încerca să-şi impună omul lor. Acesta este chiar Mihai Versin, directorul adjunct de la APIA Gorj. „Ştim că PC vrea instituţiile deconcentrate care aparţin de Ministerul Agriculturii, dat fiind faptul că au ministru din acelaşi partid. Poate, în perioada imediat următoare, se vor face noi renegocieri privind funcţiile de conducere de la instituţiile deconcentrate. În condiţiile în care vom reuşi să luăm APIA de la PSD, automat vom susţine omul nostru pentru funcţia de director. Propunerea noastră este domnul Mihai Versin. La Direcţia Agricolă nu ne băgăm pentru că suntem conştienţi de faptul că o va lua PC”, a declarat Gheorghe Orzan, vicepreşedinte PNL Gorj.
Conservatorii vor, de asemenea, să pună mâna pe Direcţia Agricolă, mai ales că mandatul lui Dan Tănăsescu nu mai poate fi prelungit după data de 1 iulie, decât la cererea titularului Ion Popescu, detaşat la Piatra Neamţ. Liderii conservatorilor spun că, dacă PSD va crea probleme, îşi vor extinde pretenţiile şi asupra altor instituţii din judeţ precum Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, unde în prezent postul de director este ocupat de uneperistul Gheorghe Cocină.
Odată întărită organizaţia judeţeană,  conservatorii spun că nu vor mai accepta să fie luaţi în derâdere de Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, care îi trimitea să ceară funcţii de la PNL, în condiţiile în care liberalii nu au primit nici o instituţie deconcentrată. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.