Potârcă, cercetat într-un nou dosar de evaziune fiscală
Potârcă, cercetat într-un nou dosar de evaziune fiscală
Ultra - Scurte5 iulie 2013

Constantin Ninel Potârcă a fost reţinut ieri, pentru 24 de ore, fiind acuzat de mai multe infracţiuni de evaziune fiscală în valoare de 4,4 milioane de lei, conform comunicatului emis de IPJ Gorj.
„Acesta este suspectat de comiterea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, fapte prin care ar fi creat un prejudiciu de 4.455.889 lei. În fapt, suspectul, în calitate de administrator împuternicit al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, în perioada 2011-2012, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale în baza unor facturi emise de o societate comercială din Bucureşti, cauzând un prejudiciu de 3.715.889 lei. De asemenea, este suspectat că, în calitate de administrator al unei alte societăţi comerciale din Târgu-Jiu, în cursul anului 2010, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale prin operaţionalizarea unui circuit fraudulos în care a interpus mai multe firme controlate de acesta, cauzând un prejudiciu de 740.000 lei”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Fostul candidat la preşedinţie nu este la primele acuzaţii cu privire la astfel de infracţiuni, pe rolul instanţelor existând alte două procese în care a fost deja condamnat, însă sentinţele nu sunt definitive. Astăzi el urmează să fie prezentat, în noul dosar, în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.