Prefectura Gorj: ''Nu există motive pentru dizolvarea Consiliului Local din Fărcășești''
Prefectura Gorj: ''Nu există motive pentru dizolvarea Consiliului Local din Fărcășești''
Ultra - Scurte5 iulie 2013

Prefectura Gorj a stabilit că nu poate fi dizolvat Consiliul Local din Comuna Fărcășești, pentru că nu există motive ca această procedură să fie declanșată.
”Dizolvarea unui Consiliu Local se face doar prin hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, instanța fiind sesizată de orice persoană interesată. Noi am luat legătura cu cei din Consiliul Local, am strâns o serie de documente, le-am analizat și am stabilit că nu sunt motive de dizolvare în opinia noastră. Din discuțiile cu domnul primar am înțeles că nici dumnealui nu vrea să dizolve Consiliul Local și nici nu este posibil, pentru că acolo nu a fost respectată procedura de convocare  a consiliului și nu toți consilierii au fost convocați în ședință”, a precizat Liviu Diaconescu, șeful Serviciului de Legalitate din cadrul Prefecturii Gorj.
Mai mult, Diaconescu a menționat și faptul că Antonică Belgiu este legal viceprimarul Comunei Fărcășești. ”Noi credem că domnul primar a înțeles și la următoarea ședință îi va convoca pe toți cei 13 consilieri, inclusiv pe viceprimarul Antonică Belgiu, care e viceprimar cu acte în regulă, nu a fost demis. Noi le-am trimis adrese la Fărcășești că domnul Belgiu este viceprimar și facem un apel la dumnealor să dea dovadă de responsabilitate și să gestioneze  problema în interesul cetățenilor care i-au ales și pe domnul primar, și pe domnul viceprimar, pentru că războiul de acolo nu duce la nimic bun”, este apelul lui Liviu Diaconescu. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *