Prejudiciu de 2 milioane de euro la Ișalnița: 140.000 de tone de cărbune, dispărute
Prejudiciu de 2 milioane de euro la Ișalnița: 140.000 de tone de cărbune, dispărute
Ultra - Scurte1 iulie 2013

Verificările desfăşurate de conducerea CEO în ultimele săptămâni la depozitul de cărbune al Sucursalei Electrocentrale Işalniţa a confirmat disparița a 140.000 de tone de cărbune. Deși, iniţial, cantitatea apărea ca fiind sustrasă în documente,  în urma măsurătorilor topometrice, s-a ajuns la concluzia că nici faptic nu există cărbunele a cărui valoare se ridică la 2 milioane de euro.
„S-au efectuat şi măsurători şi s-a ajuns la această concluzie, lipseşte această cantitate. Nu este situaţia ca la Exploatarea Minieră Roşia, de acum câţiva ani. Acolo a fost altceva, erau raportări false pentru a-şi creşte veniturile. Aici e simplu, lipseşte  cantitatea”, a explicat Laurenţiu Ciurel, managerul CEO.
Lipsa a fost descoperită iniţial în documente şi pentru a nu avea niciun dubiu, CEO şi-a trimis la Işalniţa corpul de control. „Da, măsurătorile asta au arătat, că nu există în depozit 140.000 de tone de cărbune”, a confirmat Dorin Ioana, şeful corpului de control din CEO.
Explicaţia celor de la Işalniţa este una halucinantă. Cărbunele lipsă s-ar afla într-o groapă, sub termocentrală! „Sub platforma betonată pe care se află depozitul de cărbune cică este o groapă de doi metri şi că acolo se găseşte cantitatea lipsă. În opinia mea, aşa ceva este de necrezut. Cei de acolo au motivat că nu trebuie începute măsurătorile de la nivelul solului, ci de la doi metri sub pământ”, a mai spus managerul CEO. Fapta este foarte gravă, având în vedere că această cantitate reprezenta rezerva pe care o ceruse statul în depozite, astfel încât, în caz de forţă majoră, centralele să funcţioneze urgent.
Ca să afle adevărul, Ciurel şi-a propus să pornească termocentrala Işalniţa şi să consume tot cărbunele. “Vreau să-i pornesc un grup și dacă au 230.000 de tone va trebui să meargă o lună. Dacă au 90.000 o să funcționeze 8-10 zile. O să le spun: funcționați cu celălalt, cu diferența de 140.000 de tone. Imediat cum mă lasă piața, pornesc. Al cincilea grup va fi de la Craiova, sper că până marți”, a declarat directorul companiei.
„Problema va fi tratată ca lipsă în gestiune şi voi face exact ce cere legea în astfel de situaţii, mai ales că prejudiciul este estimat la aproximativ două milioane de euro”, a conchis Laurenţiu Ciurel. Detalii, aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *