Prima plângere penală pentru tăiere ilegală a salariului la CEO
Prima plângere penală pentru tăiere ilegală a salariului la CEO
Ultra - Scurte2 iulie 2013

Claudiu Popescu, șeful secţiei mecanică din Cariera Roşiuţa, este primul angajat al CE Oltenia care a făcut plângere penală pentru tăierea ilegală a salariului. Mai mult, pe lângă tăierea salariului, acesta a fost și schimbat din funcție, în timp ce acesta se afla în concediu medical. Pentru că asemenea fapte contravin legii, Popescu a făcut plângere la ITM, dar și la Parchet.  Directorul Carierei Roşiuţa, Ion Ghiga, a explicat că el nu putea să aştepte după Claudiu Popescu să se facă bine, el având nevoie de oameni „clinic sănătoşi”. Popescu şi-a atras duşmănia conducerii pentru că a candidat la începutul anului la şefia sindicatului, în ciuda presiunilor făcute de administraţie pentru a se retrage.
În această situație, bărbatul a făcut plângere penală, dar a sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.  „Mi s-a înmânat în data de 15.04.2013 o adresă emisă de Unitatea Minieră Cariera Roșiuța prin care mă anunța că voi ocupa funcția de inginer. Am semnat adresa, dar am specificat că nu sunt de acord cu aceste schimbări, pentru că nu dețin calificarea necesară pentru acest post și nici nu mi s-a dat o decizie prin care am fost schimbat sau un act care să motiveze schimbarea. Mai mult decât atât, mi s-a modificat grila de salarizare. Nu am avut sancțiuni, abateri sau referate. Am avut în subordine 300 de oameni și nu am avut niciun eveniment. Nu înțeleg motivul schimbării mele. Am făcut plângere la Judecătoria Motru și la Tribunalul Gorj , iar cei de la întreprindere de la litigii de muncă au depus acte false pe numele de Popescu Emilian Claudiu, fiind acuzat de mai multe prostii, dar eu mă numesc Popescu Emil Claudiu. Nu s-a trimis nicio comisie la carieră care să analizeze această situație, pentru că vedeau că am fost în concediu medical când mi s-a modificat grila de salarizare. Vreau să spun că tot inventarul e pe numele meu și nu înțeleg cum o altă persoană poate gestiona miliarde fără nicio semnătură. În mod normal, trebuia să se facă predarea-primirea. Nefiind nicio dispoziție, tot eu sunt titular”, a povestit Claudiu Popescu.
Directorul Carierei Roșiuța a declarat că schimbarea lui Popescu Claudiu Emil s-a făcut din motive medicale, pentru că a stat foarte mult timp în concediu medical. Acesta a trebuit să fie schimbat, din punctul de vedere a lui Ion Ghiga, cu o persoană competentă și aptă de muncă. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.