Prima zi de concediu fără plată pentru angajații CEO
Prima zi de concediu fără plată pentru angajații CEO
Ultra - Scurte7 iunie 2013

Angajații CEO au intrat astăzi în prima zi de concediu fără plată, urmând să se întoarcă la serviciu marţi, 11 iunie. Mai mult, declaraţia privind menţinerea programului de lucru de patru zile a fost făcută la ora la care sindicatele erau la negocieri. Directorul Diviziei Energie din CEO, Aurel Medinţu, a declarat ieri că după reducerea cheltuielilor în zonele de producţie pragul de rentabilitate al firmei a ajuns la 1300 de MWh şi nu 1800 de MWh, aşa cum se declarase la începutul anului.
„Prin alte măsuri pe care intenţionăm să le luăm, pe lângă programul în prima lună, este că, atunci când se atinge 1300 MW putere medie orară livrată, noi dăm înapoi la salariaţi jumătate din bani pierduţi în iunie. Iar următoarea lună care atinge iar pragul acesta dăm banii şi pe următoarele două zile şi am venit la zi“, a spus Medinţu.
Medinţu mai spune că nu a fost acceptată varianta sindicatelor, zece zile de şomaj tehnic, deoarece asta ar însemna întreruperea totală a activităţii, lucru imposibil pentru termocentrale. Angajaţii din termocentrale vor lucra 23 de zile, dar vor fi plătiţi doar 15. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *