Primăria strânge maidanezii de pe străzi, după tragedia din București
Primăria strânge maidanezii de pe străzi, după tragedia din București
Ultra - Scurte4 septembrie 2013

A fost nevoie de încă o tragedie pentru ca Primăria să facă ceva în privința câinilor maidanezi din Târgu Jiu. Astfel, după ce zilele trecute un copil de 4 ani din București a murit sfășiat de câini, angajații de la Serviciul de Ecarisaj (din cadrul Edilitara Public SA), au ieșit, ieri, pe străzi, la vânătoare de maidanezi.
Având în vedere că, de la începutul anului și până acum, aproximativ 600 de gorjeni s-au prezentat la spital, după ce au fost mușcați de maidanezi, era și timpul ca Primăria Târgu Jiu să ia în serios problema maidanezilor și să facă ceva în această privință.
„Angajații de la ecarisaj sunt pe străzi în fiecare zi, adună câinii comunitari și îi duc la adăpostul canin. La Centrul Canin avem 315 câini, dintre care 95% sunt sterilizați. De la începutul anului și până în prezent am reușit să dăm în adopție aproximativ 80 de patrupede, în general masculi. Am dat 40 cu acte, restul fără. Transhumanța canină este principala problemă a noastră. Pe străzi avem maxim 600 de câini, avem 32 de cartiere și credem că sunt cam zece maidanezi în cartier, mai mulți la periferie”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Public SA, însă situația este cu totul alta. Foarte mulți târgujieni se plâng că nu au văzut de luni bune hingheri în cartierele în care locuiesc.
De asemenea, sătui de problema maidanezilor, foarte mulți târgujieni trimit mesaje, pe diverse căi, primarului Florin Cârciumaru, în care se plâng de problema câinilor maidanezi, dar și de lipsa de reacție a autorităților.
„De la începutul anului și până în prezent am avut aproximativ 600 de pacienți care au fost mușcați de câini. 60% dintre acești pacienți sunt mușcați de câinii maidanezi”, a spus Mariana Gridan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Târgu-Jiu.
Având în vedere situația, rămâne o singură întrebare logică: Oare chiar trebuia să moară un copil, pentru ca Primăria să ia în serios problema maidanezilor?

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.