Primarii gorjeni, hotărâți să protesteze pentru schimbarea legii ANI
Primarii gorjeni, hotărâți să protesteze pentru schimbarea legii ANI
Ultra - Scurte13 august 2013

Mai mulți primari gorjeni sunt hotărâți să participe, la București, pentru schimbarea legii ANI. În momentul de faţă, la nivel naţional, aproximativ 1200 de primari se află în incompatibilitate din cauză că fac parte din structurile de conducere ale societăţilor care prestează servicii publice.
„Militez pentru modificarea Legii ANI. Voi fi alături de primarii din întreaga ţară. Voi merge la protestul de la Bucureşti, nu din cauza escrocheriilor directorului Câmpeanu, care m-a trecut în Consiliu de Administraţie al şcolii fără voia mea, ci pentru că sunt de părere că am dreptul să reprezint comunitatea care m-a ales. Legea ANI este o lege comunistă. Nu se poate interzice primarilor să facă parte din consiliile de administraţie ale şcolii sau ale societăţilor de apă-canal, salubritate etc. Eu, ca primar, am dreptul să fac parte din structurile de conducere pentru că sunt decizii care trebuie luate pe loc şi nimeni nu ştie mai bine decât mine cum stau lucrurile în comună”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.
Și primarul din Ștejari, Ștefan Lupu, găsit incompatibil de ANI din cauză că face parte din Adunarea Generală a societăţii care prestează servicii de salubrizare, a declarat că se va duce la protest, considerând că, în România, legile se bat cap în cap.
„Protestul primarilor este unul justificat. În condiţiile în care prin Legea 215 a administraţiei publice ni se cere să reprezentăm comunitatea în raporturile cu alte autorităţi publice, asociaţii şi organisme, ANI vine cu o lege prin care ne declară incompatibili. Este o contradicţie între cele două legi. Acest lucru afectează foarte mulţi primari pentru că am constituit tot felul de asociaţii în vederea atragerii de fonduri. Primarii protestează de drept pentru că această problemă trebuie reglementată printr-un act normativ. Trebuia tras un semnal de alarmă în condiţiile în care primarii făceau parte din societăţi care să le aducă profituri, însă pentru că fac parte din consilii de administraţie nu sunt remuneraţi”, a declarat Ştefan Lupu.
Nemulțumit de legea ANI este și primarul din Bâlteni, Gheorghe Păsărin, care este de părere că dacă se va continua în felul acesta, femeile de serviciu vor fi singurele care vor putea reprezenta primăriile în Consiliile de Administraţie.
În tot acest timp, autorităţile judeţului Gorj sunt de partea primarilor, recunoscând că legile sunt în contradicţie unele cu altele.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.