Probleme la producerea energiei, la CEO, din cauza secetei
Probleme la producerea energiei, la CEO, din cauza secetei
Ultra - Scurte12 august 2013

Chiar dacă seceta din această perioadă a avut efecte pozitive asupra CEO, gigantul energetic funcționând, în acest moment, cu șapte grupuri energetice, lipsa precipitațiilor a dus ca la cele două unităţi energetice Turceni şi Rovinari consumul intern de energie să fie mai mare decât cel obişnuit. Pentru a putea funcționa pentru producerea și livrarea de energie, termocentralele au fost nevoite să pornească turnurile de răcire.
La termocentrala Rovinari, debitul scăzut al Jiului în această perioadă a făcut ca apa să fie recirculată în turnuri, iar din Jiu să se mai ia doar pentru completare. În perioadele cu debit crescut, apa luată din Jiu era folosită la răcirea instalaţiilor şi motoarelor, după care era deversată în râu. Specialiștii spun că, urmare a debitului scăzut, pe recircuit, consumul de energie este mai mare cu 5 MW.  Cu turnuri de răcire se lucrează şi la unitatea energetică Turceni, din cauza aceleiaşi probleme, debitul scăzut al Jiului.
Această situație, însă, nu ar fi la fel de grea, dacă Ministerul Mediului ar aloca fondurile necesare pentru decolmatarea Jiului pe porțiunile de unde termocentralele iau apa necesară răcirii.
„Grupurile energetice sunt făcute să funcționeze în regim închis însă condițiile sunt grele. Nu avem ce face, decât să funcționăm cu turnurile de răcire. Așteptăm ca situația să se îndrepte pentru a funcționa în regim mixt și deschis”, a declarat Aurel Medințu, directorul Diviziei Energetice din cadrul CE Oltenia.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.