Răuț: ”Nu dăm pachetele de performanţă şi păstrăm locurile de muncă!”
Răuț: ”Nu dăm pachetele de performanţă şi păstrăm locurile de muncă!”
Ultra - Scurte19 august 2013


Invitat la AccesTv, directorul Resurse Umane din cadrul CE Oltenia Ion Răuţ a declarat că acordarea pachetelor de performanţă, chiar dacă producţia şi vânzările de energie au crescut în ultima vreme, nu va fi posibilă, în condițiile în care, gigantul energetic va avea parte de o rectificare negativă, iar primul aspect va privi fondul de salarii.
„Este de necrezut ca cineva să-şi închipuie că facem o rectificare pe minus în ceea ce priveşte veniturile şi în acelaşi timp ne obligăm să acordăm facilităţi salariale, adică o rectificare pe plus în privinţa cheltuielilor. Solicitarea de renegociere pe temeiul unei reconsiderări a bugetului în minus dă dovadă de necunoaștere a mecanismului economic”, a declarat Ion Răuţ.
Mai mult, acesta a declarat că acordarea pachetelor de performanță, anul acesta, ar duce ori la tărieri salariale, ori la reduceri de personal.
„Sindicatele forţează una din cele două măsuri: pachete de performanţă şi salarii mai mici sau pachete de performanţă şi reduceri de personal. Sindicatele doresc să-și piardă locurile de muncă nişte oameni care ar trebui să militeze pentru păstrarea acestora”, a mai spus Răuţ.
Răuţ spune că administraţia CEO preferă să nu acorde bonificaţiile salariale, care ar fi însumat aproximativ 60 de milioane de lei, dar să păstreze locurile de muncă. „Nu dăm pachetele de performanţă şi păstrăm locurile de muncă”, a încheiat Răuţ.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *