''Răzgândacul'' Ponta anunță privatizarea majoritară a CEO
''Răzgândacul'' Ponta anunță privatizarea majoritară a CEO
Ultra - Scurte17 septembrie 2013


Premierul Ponta a anunțat, ieri, la Târgu Jiu, privatizarea majoritară a CE Oltenia, după luni de zile în care a susținut contrariul. Astfel, dacă la 20 ianuarie 2013 se bătea cu pumnul în piept că doar 15% dintre acțiunile gigantului energetic vor fi scoase pe bursă, și că nici nu se pune problema privatizării majoritare din cauză că CEO este pe profit, ieri, discursul lui Ponta s-a schimbat radical.
”Ţin în mod special la Complexul Energetic Oltenia, ştiţi foarte bine că am ţinut ca sediul să fie aici, la Târgu Jiu, ca acest complex să aibă un viitor, să nu fie privatizat majoritar până când nu se pune pe picioare din punct de vedere economic”, a declarat premierul Ponta.
Acest lucru, însă, nu vine ca o surpriză totală, dacă e să luam în considerare că Guvernul Ponta s-a angajat, faţă de Fondul Monetar Internaţional, că va vinde „majoritatea portofoliului” de companii din subordinea Ministerului Economiei, inclusiv CEO.
“Noul complex energetic Oltenia joaca un rol esential in securitatea energetica a Romaniei. [Am semnat un contract cu un consultant de tranzactie la inceputul lunii mai 2013 (actiune prealabila) pentru o IPO de 15 procente din capitalul social pana la finele lunii octombrie 2013. Avand in vedere investitiile de mari proportii de care are nevoie Complexul Oltenia, vom reevalua pasii viitori referitori la sporirea implicarii sectorului privat prin parteneriate mixte sau prin privatizarea majoritara catre un investitor strategic.]“, este menționat în Scrisoarea de intenție semnată de autoritățile romane la București, la 10 iunie 2013, și aprobată prin Decizia Consiliului director al FMI din 26 iunie 2013.
Mai mult, având în vedere comportamentul recent al premierului Ponta, care s-a declarat inițial pro exploatării aurifere de la Roșia Montană, apoi contra, ca într-un final să fie iarăși pro, nimic nu ar mai trebui să ne surprindă.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.