Reabilitarea DN66, blocată de avize
Reabilitarea DN66, blocată de avize
Ultra - Scurte10 iulie 2013

Firma care a câștigat licitația privind reabilitarea DN 66 este încă la stadiul de avize, măsurători şi reabilitare de poduri şi podeţe, deși mai are la dispoziție doar un an pentru finalizarea lucrărilor. De această dată, asfaltarea DN 66 este împiedicată de efectuarea unor săpături arheologice ce se impun în două zone, la ieşirea din municipiul Târgu Jiu şi la intrarea în Bumbeşti Jiu, zone în care au fost găsite vestigii arheologice importante.
Astfel, firma Comsa Sau, societatea spaniolă care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea acestui tronson, a fost obligată să solicite conducerii Muzeului Judeţean Gorj efectuarea de lucrări arheologice pentru descărcarea de sarcină arheologică.
„Anul acesta, datorită lucrărilor de reabilitare a drumului DN66 am primit autorizaţie arheologică pentru cercetare arheologică preventivă în toată zona tronsonului de drum Bumbeşti Jiu-Rovinari. Ne-am deplasat cu reprezentanţii firmei spaniole în zonă, le-am specificat că este vorba de aşezarea civilă a Castrului de la Bumbeşti Jiu – Vârtop. Săpăturile au început de circa trei săptămâni, după ce se va epuiza săpătura arheologică, ne vom adresa Ministerului Culturii pentru a cere de la Comisia Naţională de Arheologie să ne dea o soluţie. Până nu se va da certificatul de descărcare arheologică nu se vor putea efectua lucrări de reabilitare în ceea ce priveşte drumul, la podeţe se poate. S-ar încălca legislaţia în vigoare. Sperăm ca la sfârşitul lunii august să încheiem aceste săpături”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj.
În așteptarea avizului de la Ministerul Culturii, angajaţii Comsa Sau efectuează lucrări de reabilitare la două podeţe: la Unitatea Militară Iezureni în dreapta şi la podeţul peste pârâul Vârtop. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *