Reducerea TVA la pâine, anunțată de Ponta, măsură temporară
Reducerea TVA la pâine, anunțată de Ponta, măsură temporară
Ultra - Scurte31 iulie 2013


Premierul Victor Ponta a participat, miercuri, la Conferința Națională a Morarilor și Brutarilor, organizată ân vederea lansării programului de reducere a TVA pe lanțul grâu-făină-pâine la 9%, unde a declarat că, dacă programul se va dovedi un succes, reducerea TVA-ului se va extinde și la alte alimente.
„Sunt măsuri economice care, e adevarat, pe hârtie aduc pierderi pentru buget, dar, în realitate, nu se întâmplă acest lucru. Lumea nu trăiește numai după realitatea contabilă. Dacă vom avea succes putem extinde această reducere și la alte alimente”, a afirmat Ponta.
Ordonanța, care vizeaza reducerea TVA pentru paine, a fost adoptată în ședința de marți a Guvernului, și vizează implementarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru livrarea de pâine, grâu și făină, urmărind combaterea fraudei fiscale în domeniului comerțului cu pâine.
Ceea ce a uitat Premierul Ponta să menționeze este că măsura este un temporară, în condițiile în care autorităţile române şi misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) au ajuns la un acord la nivel tehnic în privinţa noului program de tip preventiv, care va fi pe o perioadă de 24 luni.
Astfel, reducerea TVA la pâine este o măsură temporară, iar după o perioadă se va face o evaluare dacă evaziunea fiscală s-a redus, a spus Andrea Schaechter, şeful Misiunii FMI, care a mai precizat că dacă dacă datele arată că evaziunea fiscală nu s-a redus, se  va reveni asupra reducerii TVA.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *