Roșca avertizează că Sindicatul Roșiuța va ieși din FNME
Roșca avertizează că Sindicatul Roșiuța va ieși din FNME
Ultra - Scurte4 septembrie 2013

FNME a mai încat o lovitură, după decizia privind modul în care vor fi strânse cotizațiile către sindicate. Astfel, ultima ședință a Colegiului Director al FNME, ce s-a desfășurat luni după-amiază, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu,  s-a dovedit a fi una furtunoasă, sindicaliștii din teritoriu cerând, printre altele, demisiile actualilor șefi ai FNME.
Mai mult, liderul sindical din zona Motru, Nelu Roșca, a avertizat că dacă șefii FNME nu reușesc să se impună în fața conducerii CEO, are de gând să ia o decizie fără precedent, și anume, Sindicatul Carierei Roșiuța să iasă din federația sindicală și să meargă de unul singur la negocieri.
„Mi-am luat câteva zile de concediu. Aștept să văd rezultatele discuților din această perioadă dintre liderii FNME și șefii CEO și, în funcție de acestea, voi convoca forurile de conducere ale Sindicatului Carierei Roșiuța și voi lua o decizie, pentru că nu mai putem sta deoparte fără să avem un punct de vedere. O să am o abordare individuală, pentru că nu mai pot aştepta la infinit. Se fac numai promisiuni, nu se rezolvă nimic, iar asta ne ţine pe loc. Nu mă pronunţa în privinţa ieşirii din FNME fără să consult forurile decizionale ale sindicatului meu”, a declarat Nelu Roșca.
Prim-vicepreședintele FNME, Ion Rușet, a confirmat că sedința de luni a fost una încordată și a mai precizat că au existat nemulțumiri din partea mai multor lideri sindicali.
„Să știți că nu numai Nelu Roșca și-a exprimat nemulțumirile în ședință, au fost mai mulți lideri care au făcut reproșuri pe o temă sau alta. Este normal să fie și nemulțumiți. Trebuie să ne așezăm însă la masa discuțiilor. Sunt colegi care ne-au cerut să plecăm. S-ar putea să apelăm și la această variantă. Eu cred însă că este inoportună acum o dezbatere publică pe aceste teme”, a declarat Ion Ruşeţ. Al doilea om din Federația Națională Mine Energie (după Marin Condescu) nu crede că Nelu Roșca își va scoate sindicatul pe care îl   reprezintă din FNME. „Nu cred că Nelu Roșca va avea mandatul Consiliului de Coordonare pentru o poziţie de secesiune. Ar fi contraproductivă pentru mişcarea sindicală”, a declarat Ion Rușeț.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.