Ruptură în FNME: sindicaliștii se acuză reciproc de trădare
Ruptură în FNME: sindicaliștii se acuză reciproc de trădare
Ultra - Scurte8 iulie 2013

sediu_FNME
Semnarea actelor adiționale pentru posturile de inspectori sociali în cadrul CEO a dus la o ruptură în rândul membrilor FNME. Cei care au semnat au fost acuzați de restul sindicaliștilor că ar fi trecut de partea administrației. Nu mai puţin de 15 lideri de sindicat, printre care și Cristea Fluerătoru, Eugen Iovan, Nicolae Bădiţa sau subalterni direcţi de-ai lui Constantin Mitrescu sau Marin Golea, au semnat actele prin care salariile inspectorilor sociali au fost diminuate drastic.
După ce restul sindicaliștilor au refuzat să semneze, conducerea CEO a decis vacantarea posturilor şi întoarcerea celor care au refuzat pe funcţiile deţinute anterior, de ingineri sau buldozerişti, după caz.
Astfel, sindicaliştii de frunte cu care s-a discutat problema au fost acuzaţi de trădare de către cei care nu au semnat, pentru că nu i-au informat că riscă să piardă posturile dacă nu le acceptă. Printre cei arătaţi cu degetul se numără Adrian Marciuc, Petre Mămăligă, Marin Golea sau Constantin Mitrescu. La rândul lor, aceştia au acuzat de trădare pe Eugen Iovan, Nicolae Bădiţa de la Motru, sau Cristea Fluerătoru, din acelaşi bazin minier, pentru că aceştia au acceptat posturile de inspectori sociali, distrugând, astfel, spiritul de turmă al sindicaliştilor din FNME. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.