Rușeț: ”Congresul anunțat de Condescu, binevenit.” Mitrescu și Pârvulescu, total împotrivă
Rușeț: ”Congresul anunțat de Condescu, binevenit.” Mitrescu și Pârvulescu, total împotrivă
Ultra - Scurte2 august 2013

Anunțul făcut de Marin Condescu, conform căruia în toamnă va propune convocarea congresului FNME, a stârnit un val de reacții contradictorii printre sindicaliști. Astfel, în timp ce Mitrescu și Pârvulescu îl vor în fruntea FNME tot pe Condescu, Ion Rușet este de părere că un astfel de congres este necesar, pentru a se putea discuta acuzațiile care îi sunt aduse președintelui federației.
„Federaţia Mine Energie e unită numai pentru că e Marin Condescu preşedinte. El ne ţine la aceeaşi masă. Dacă vine altcineva, FNME se va sparge”, a declarat vicepreşedintele Dumitru Pârvulescu, liderul sindical de la Peşteana.
Actualul președinte al FNME se bucură și de susținerea lui Constantin Mitrescu, liderul sindical de la Rovinari. „Marin Condescu a fost confirmat de un congres acum doi ani. Dumnealui  are obligaţia să-şi ducă mandatul la bun sfârşit, nu să se retragă în momente grele” a spus Mitrescu, care a mai precizat că nu vede oportună retragerea preşedintelui FNME în plin război sindical cu administraţia. Mai mult, în cazul unui congres în octombrie, Mitrescu nu exclude o reconfirmare în funcţie a lui Marin Condescu.
În schimb, prim-vicepreședintele FNME, Ion Rușet, este de părere că este necesară organizarea congresului înainte de termen.
„Este normal să ai în vedere că este nevoie de o dezbatere mai largă după acuzaţiile aduse de unii colegi nemulţumiţi. Congresul este un lucru care ţine de normalitate”, a declarat Rușeț. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.