Rușet, despre formarea unui singur sindicat în cadrul CEO: ''Ar fi ideală o asemenea organizare!''
Rușet, despre formarea unui singur sindicat în cadrul CEO: ''Ar fi ideală o asemenea organizare!''
Ultra - Scurte6 septembrie 2013

Reforma sindicală despre care se tot vorbește de câteva luni ar putea avea loc prin formarea unui singur sindicat la nivelul Complexului Energetic Oltenia, care să se numească Sindicatul Mine Energie Oltenia. Despre formarea acestui sindicat se va discuta și la Consiliul de Coordonare al FNME din această lună.
Prim-vicepreședintele FNME, Ion Rușet, a confirmat faptul că deja există astfel de discuți, precizând și faptul că precedentul există deja în zona Turceni.
„Este o discuţie despre crearea unui sindicat majoritar la negocierea CCM-ului la nivelul CE Oltenia. Atunci nu ar mai fi nicio altă federaţie, nu doar FNME. Va fi un singur sindicat cu personalitate juridică, restul vor fi departamente de lucru, teritoriale. Precedentul este la Turceni, Mine-Energie Turceni, când cinci sindicate au fuzionat pentru a participa la negocieri la Complexul Turceni“, a declarat Ion Ruşeţ.
Dacă va fi format acest sindicat atunci la negocierea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) din CE Oltenia nu ar mai putea participa alte organizaţii sindicale. La negocierea CCM-ului din 2012 au participat patru federaţii, chiar dacă FNME a avut 90% din salariaţi. Dacă va fi format un nou sindicat, atunci acela va discuta drepturile oamenilor, şi nu FNME.
„Ar fi ideală o asemenea organizare, dar decizia aparţine organismelor de conducere ale actualelor sindicate cu personalitate juridică afiliate FNME. Decizia în ultimă instanţă nu aparţine Biroului Executiv al Federaţiei sau Consiliului Director şi Consiliilor de Coordonare a sindicatelor din structură care pot să discute despre fuziune. Cred că acest sindicat s-ar afilia FNME“, a mai precizat Rușeț.
De acord cu cu apariţia unui singur sindicat este și Gheorghe Etăgan, care a declarat că, în momentul de față, sunt mai multe sindicate, mai mari sau mai mici, care au fost ”cumpărate” de administrație.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.