Rușeț: ''Există tensiuni între sindicaliști, după ce unii au semnat actele adiționale''
Rușeț: ''Există tensiuni între sindicaliști, după ce unii au semnat actele adiționale''
Ultra - Scurte12 iulie 2013

Prim-vicepreședintele FNME, Ion Rușeț, a confirmat că în sindicat sunt tensiuni. Acesta a prezentat, într-o emisiune la TV Sud, situaţia unor lideri care au ajuns muncitori pentru că nu au semnat actele prin care li s-au tăiat ilegal salariile sau a altora care au ajuns în funcţii foarte bune, după ce s-au conformat deciziei lui Ciurel.
„Nu aş ascunde faptul că sunt tensiuni. 17 colegi nu au semnat actele adiţionale, au fost situaţii ambigue pe de altă parte. Motivaţiile pentru care unul a semnat sau nu a semnat sunt diferite. Unii au fost plecaţi, alţii au avut alte pretenţii într-o negociere individuală. Unii, nu dau nume, au revenit în poziţii mai bune decât cea de inspector social, alţii au fost trimişi pe poziţii de muncitori. Lucrurile nu sunt chiar plăcute, se creează tensiuni“, a declarat Ruşeţ.
Mai mult, după ce a anunțat că sâmbătă se va reuni Consiliul de Coordonare al federaţiei, la Motru, la care vor participa 195 de lideri de sindicat şi unde vor fi abordate mai multe teme, inclusiv neconcordanţele în deciziile sindicaliştilor, Rușeț a recunoscut că sindicatul pe care îl conduce pierde membrii.
„S-a încercat divizarea mişcării sindicale şi în timpul negocierilor contractului de muncă şi după. (…) Este adevărat că am pierdut câţiva membri, în ultimele şase luni, peste o sută de membri s-au dus pe alte organizaţii. Este adevărat“, a mărturisit acesta. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.