Sașe ani de pușcărie cu executare pentru Ninel Potârcă
Sașe ani de pușcărie cu executare pentru Ninel Potârcă
Ultra - Scurte27 iunie 2013

Curtea de Apel Craiova a hotărât majorarea pedepsei omului de afaceri de etnie romă, Constantin Ninel Potârcă, într-un dosar de evaziune fiscală. Astfel, fostul candidat la Preşedinţie a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare, după ce inițial primise o pedeapsă de trei ani și jumătate.
Judecătorii au decis ca cei patru inculpaţi din acest dosar să suporte daune foarte mari și au dispus, de asemenea, menţinerea sechestrului asigurător pe proprietăţile lor. Sentinţa nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea Supremă.
Reamintim că Ninel Potârcă, zis „Obama de Meteor”, fratele său, Toma Potârcă, un afacerist din Vâlcea, Mihalache Radu, și o rudă a acestuia, Dan Radu, recidivist, au fost trimişi în judecată, în mai 2011, de către DNA. Procurorii anticorupție au menționat la acel moment că fostul candidat la Preşedinţie a folosit în contabilitatea uneia dintre firmele sale facturi fictive pentru a nu plăti statului impozite şi taxe în valoare de peste 18,6 milioane de lei. Conform anchetatorilor, din suma respectivă, 8 milioane de lei ar fi fost TVA, iar restul reprezenta impozit pe profit, firma Siatra Prod SRL, aflată în faliment în prezent, ocupându-se cu colectarea de fier vechi. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.