Sindicaliștii Roșca, Bădița, Tudor și Marciuc, la negocieri cu Ciurel, fără Condescu și FNME
Sindicaliștii Roșca, Bădița, Tudor și Marciuc, la negocieri cu Ciurel, fără Condescu și FNME
Ultra - Scurte11 septembrie 2013

Sindicaliștii din zona Motru au hotărât să discute personal cu Laurențiu Ciurel, fără Marin Condescu şi FNME. Mai mult, sindicaliștii de la carierele Lupoaia, Jilţ şi Roşiuţa au lansat o serie de acuzaţii la adresa lui Marin Condescu, printre care și că vrea să fragmenteze federaţia.
Astfel, Nelu Roşca – liderul Sindicatul Roşiuţa,  Nicolae Bădiţa – Sindicatul Lupoaia, Constantin Tudor – lider Departamentul Zona Subteran Motru şi Adrian Marciuc, sindicalistul şef de la Jilţ, au participat, ieri, la o discuţie cu directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, pentru a discuta problemele legate de cele trei cariere, Lupoaia, Jilţ şi Roşiuţa, dar şi despre subteran.
Sindicaliștii au mai multe nemulțumiri. De exemplu, Bădiţa este supărat pentru că la Lupoaia a mai apărut un sindicat, „Solidaritatea 2013“, sprijinit, se pare, de Marin Condescu şi FNME.
„Nu mi se pare corect din partea lui Marin Condescu şi FNME să sprijine sindicatul Solidaritatea 2013 şi fragmentarea mişcării sindicale. Ştiu că Marin Condescu a sprijinit apariţia acestui sindicat ce face opoziţie sindicatului pe care-l conduc eu. Eu am fost ales uninominal, prin vot, de salariaţi, nu de Condescu“, a declarat Bădiţa.
Adrian Marciuc are şi el supărările lui.  „Nu ştiu ce probleme au cei din Motru, dar sunt şi eu supărat pe conducerea FNME şi se ştie lucrul acesta. Conducerea FNME trebuie remaniată. Trebuie să facă parte din Biroul executiv al FNME şi preşedinţii de sindicate mari. Asta e. Eu am 2500 de membri şi nu fac parte“, a declarat Marciuc.
În replică, Condescu a negat toate acuzațiile. Liderul FNME a spus că nu a susţinut înfiinţarea unui alt sindicat în zona Lupoaia, şi nici nu este de acord cu un alt sindicat, câtă vreme actualul sindicat condus de Bădiţa este majoritar. Mai mult, Condescu a spus că politica federaţiei este una de unitate şi solidaritate.
„Federaţia Mine Energie este titulară de contract colectiv de muncă şi nu va fi destructurată, chiar dacă interesul local îi va determina pe unii lideri să aleagă alt drum. Le voi respecta decizia”, a spus Condescu.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.