Sindicalistul Bălăceanu: ”În cadrul FNME s-au constituit trei tabere”
Sindicalistul Bălăceanu: ”În cadrul FNME s-au constituit trei tabere”
Ultra - Scurte8 august 2013

Gabriel Bălăceanu, preşedintele sindicatului minier de la Cariera Tismana 1, crede că în cadrul FNME s-au constituit trei tabere, și că este nevoie de o schimbare, deoarece liderii sindicali și-au pierdut credibilitatea în fața oamenilor.
„Sunt trei tabere, una doreşte reformarea, una conservatoare şi indecişii. Vrem, nu vrem, va trebui să facem ceva, pentru că se observă o persiflare a părţii administrative faţă de sindicate” a declarat Bălăceanu la TV Sud.
Mai mult, Bălăceanu a spus că el face parte din tabăra care dorește reformarea, și consideră că liderii sindicali sunt vinovaţi pentru faptul că sunt persiflaţi de administraţia lui Ciurel şi Răuţ.
„Contează credibilitatea pe care o avem în ochii oamenilor pe care îi reprezentăm. A fost o greşeală de abordare a negocierii CCM, începutul a fost în octombrie, abia în martie am semnat CCM. Puteam să găsim anumite rezolvări în anumite perioade, când şi administraţia era constrânsă de anumite numiri. S-a greşit când s-a abordat şi imaginea pe care o avem”, a mai spus Bălăceanu.
Principala nemulțumire a lui Bălăceanu este legată de faptul că minerii pe care îi reprezintă nu au vrut să facă parte din Complexul Energetic Oltenia.„Mulţi nu am vrut să intrăm în acest complex energetic. A fost o decizie, poate şi politică”, a spus Bălăceanu. Însă, fără realizarea acestui complex, cu siguranţă că SNLO şi CE Craiova ar fi intrat în faliment anul acesta, iar CE Turceni şi CE Rovinari ar fi dus-o bine, cu preţul a zece mii de locuri de muncă.
Bălăceanu crede că anunțul lui Condescu, cum că nu va mai candida la șefia FNME, este un lucru bun. Acesta a dat de înţeles că democraţia lipseşte la congresele de alegeri.
„Când apare un unic candidat, deja competiţia este anihilată. Este şi vina noastră, a liderilor de sindicat, că nu avem curajul să candidăm. Chiar am făcut o referire la congresul trecut, nu ştiu dacă domnul Condescu îşi mai aminteşte, să facem o funcţie de portar la federaţie, să demonstrăm o democraţie la sindicat, să candidăm măcar doi, eu şi colegul meu Căldăruşe. Dacă eşti ales prin vot universal, fără mici înţelegeri, eşti respectat de administraţie, altfel nu”, a concluzionat Bălăceanu.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.