Situația celor 350 de expropriaţi ce urmau să lucreze la Minprest, incertă. CEO are interzis la angajări
Situația celor 350 de expropriaţi ce urmau să lucreze la Minprest, incertă. CEO are interzis la angajări
Ultra - Scurte30 iulie 2013

Situația celor 350 de expropiați de la Sind Jilț și Olservmin ce vor fi disponibilizați începe să se complice după reprezentanţii OPSPI şi cei ai Ministerului Economiei, au înaintat o adresă către CE Oltenia, prin care interzic realizarea de noi angajări în companie, mai exact nu aprobă creşterile de personal decât pe baza unor note de fundamentare bine întocmite.
Din aceste motive, angajarea celor 350 de disponibilizați de la cele două firme sindicale la Minprest nu mai este sigură, în condițiile în care CE Oltenia este acţionar majoritar, în procent de 95%, al respectivei societăți. Singura şansă a celor aproximativ 350 de angajaţi ar fi aceea, conform unor surse, de a intra în şomaj de la 1 august.
„Bugetul trebuie refăcut şi retrimis la Departamentul pentru Energie pentru aprobare. Una din componentele din buget este cea legată de personal. Există o prevedere legală în care se spune că se pot face angajări în condiţiile în care se dovedeşte, printre altele, că a existat o creştere a productivităţii. Avem aceleaşi reguli ca şi la o companie de stat, iar bugetul trebuie aprobat printr-un ordin comun de Ministerul Muncii, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Energiei”, a declarat președintele CA al Minprest, Anton Sava.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.