Soarta juriștuilor din CEO, incertă. Complexul angajează o casă de avocatură
Soarta juriștuilor din CEO, incertă. Complexul angajează o casă de avocatură
Ultra - Scurte1 august 2013

Acționarii CE Oltenia au aprobat angajarea unei case de avocatură pentru susţinerea, în instanță, a mai multor cauze în care este implicată compania.  Măsura a fost aprobată în ședinţa Adunării Generale a Acţionarilor, din data de 28 iunie 2013, în condițiile în care la CE Oltenia sunt angajaţi circa 100 de jurişti.
Astfel, casa de avocatură va trebui să ofere, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial pe 29 iulie, „asistenţă juridică şi reprezentarea pentru acţiunile cu o valoare mai mare de 300.000 de euro în materia exproprierilor, taxelor şi în contractarea creditelor cu instituţiile internaţionale de finanţare precum BERD şi cu instituţiile naţionale de creditare pentru valori de peste 5 milioane de euro“ și „consultanţă juridică şi elaborare opinii juridice în limita unui plafon de 1 milion de lei şi în situaţii temeinic justificate. Depăşirea acestui prag valoric se va realiza numai cu aprobarea prealabilă a Consiliului de Supraveghere“.
Trebuie menționat și faptul că jurista şefă din complex, Laura Manea, cea care a pierdut un proces de milioane de euro cu asociaţia de sinistraţi de la Seciurile, a propus încă din primăvară externalizarea serviciului juridic, considerând că subalternii săi sunt limitaţi, mai ales dacă au făcut studiile la Târgu Jiu.
„Aducem la cunoştinţa dumneavoastră intenţia Directoratului de a externaliza, pe parcurs, aproape în întregime serviciile juridice, păstrând în companie doar jurişti care să asigure doar strictul absolut necesar pentru actul comercial şi patrimonial. În acest sens, cea mai mare parte a actualilor consilieri juridici, care au şi altă calificare, se vor întoarce la meseria de bază sau vor părăsi compania“ se arată într-un raport înaintat de Manea conducerii CE Oltenia. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *