Sponsorii partidelor – cât i-a costat pe liderii USL, PD-L și PPDD campania electorală
Sponsorii partidelor – cât i-a costat pe liderii USL, PD-L și PPDD campania electorală
Ultra - Scurte4 aprilie 2013

O funcţie bine cotată în administraţie şi, implicit, una importantă în politică îi costă pe doritori sume importante de bani, vărsate în conturile partidelor care-i propulsează spre cariera mult visată. Campaniile electorale de anul trecut au solicitat destul de mult bugetele personale ale candidaţilor, însă nu toţi au avut şansa să şi primească funcţiile pentru care au intrat în cursă.
Cum era de aşteptat, având în vedere că PSD-ul a fost mereu puternic în Gorj, iar la nivel naţional face parte din alianţa aflată la putere, USL se află pe primul loc al celor mai mari donaţii care s-au făcut în anul electoral 2012. Florin Cârciumaru, candidat pentru funcţia de primar al Târgu-Jiului, şi Ion Călinoiu, dornic să obţină încă un mandat la cârma Consiliului Judeţean, au donat partidului 35.000 de lei, respectiv 40.000 de lei în campania pentru locale. În octombrie, cei doi au mai „cotizat” la USL cu câte 15.000 de lei (fiecare). 
Cel mai generos a fost, însă, omul de afaceri Mihai Weber, deputat în prezent, care a oferit partidului 151.900 de lei. Pe locul doi, într-un top al donaţiilor la USL Gorj, o regăsim pe Daciana Sârbu cu 150.000 de lei și Scarlat Iriza cu 96.300 de lei. Camelia Khraibani a contribuit şi ea cu 37.000 de lei, iar senatorul Toni Mihail Greblă şi deputatul Vasile Popeangă s-au limitat să doneze doar 19.600 de lei, respectiv 10.000 de lei. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.