Surse: Bălășoiu a vrut să acopere lipsa de la Ișalnița cu cărbune de la carierele private
Surse: Bălășoiu a vrut să acopere lipsa de la Ișalnița cu cărbune de la carierele private
Ultra - Scurte1 august 2013


Constantin Bălășoiu, fostul director al Termocentralei Ișalnița, anchetat pentru dispariția a peste 100.000 de tone de cărbune din depozitele unității pe care acesta a condus-o, ar fi încercat, conform unor surse, să acopere paguba, cu cărbune luat de la carierele priovate din zona Motru. Conform acelorași surse, proprietarii carierelor private ar fi fost de acord să-i asigure lui Bălășoiu cărbunele de care avea nevoie, însă acest lucru nu s-a mai întamplat din cauza unei anchete a poliţiei în zonă.
Reprezentanţii IPJ Gorj declară că nu pot confirma şi nici infirma aceste lucruri, deoarece cele petrecute la Işalniţa fac obiectul unei anchete în curs de desfăşurare.
Constantin Crețan, liderul Federaţiei Naţionale a Muncii, susține, însă, că verificările ample făcute pe la carierele private din zonă au fost făcute de polițiști în urma unor informaţii venite dinspre sindicate potrivit cărora, în ultimele zile, s-ar fi pregătit un transport de cărbune din Motru cu destinaţie Işalniţa, menit să acopere dispariţia cantităţii depistate de Corpul de Control al CEO.
“Poliţiştii s-au deplasat în zona Motru chiar săptămâna trecută, iar descinderile lor au fost de bun augur, oprind ticăloşia pe care vroia să o facă Bălăşoiu şi oamenii lui”, a declarat Creţan. Mai mult, liderul sindical este sigur că ancheta de la Işalniţa se va lăsa cu cătuşe pentru cei vinovaţi.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică, a declarat,ieri, că nu poate confirma şi nici infirma verificările la carierele cu pricina, deoarece dosarul “Işalniţa” face obiectul unei anchete aflate în desfăşurare. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.