Tarifele la apă și canalizare, mărite de astăzi
Tarifele la apă și canalizare, mărite de astăzi
Ultra - Scurte30 septembrie 2013

Locuitorii din Târgu Jiu vor plăti mai mult pentru apă şi canalizare, după ce consilierii locali au aporbat, în ședința de vineri, majorarea tarifelor practicate de Aparegio. Astfel, începând de astăzi, târgujienii vor plăti 2,42 de lei pe metru cub de apă şi 2,58 de lei pe metru cub de canalizare, fără TVA.
Aparegio a motivat această majorare, spunând că trebuie să strângă bani să poată plăti creditul pe care l-a contractat la proiectele accesate cu fonduri europene.
“Era nevoie de actualizarea taxelor pentru că este ultimul an de implementare a proiectului în Programul Operaţional Sectorial de Mediu perioada 2006-2013, şi conform angajamentului şi cerinţei Comisiei Europene care a finanţat proiectul era ca să se ajungă la un tarif unic până la sfârşitul implementării acestui proiect. Pe de altă parte, actualizarea tarifelor este necesară pentru a acoperi cheltuielile în totalitate de operare pentru a se putea rambursa din rata profitului, creditul luat de operator pentru cofinanţarea proiectului şi pentru asigurarea cofinanţării viitoarelor proiecte din etapa 2014-2020. Tarifele sunt cele mai mici din ţară în momentul de faţă la nivelul Gorjului. La apă tariful creşte cu circa 16,9% iar la partea de canalizare faţă de tariful aprobat anul trecut cu 10%”, a spus Ion Popescu, directorul societăţii Aparegio.
Majorarea tarifelor nu a fost, însă, pe placul tuturor consilierilor local, și anume celor de la PP-DD și PD-L.
“La apă m-am abţinut pentru că această creştere este foarte mare. La canalizare este de 63%. Este de la 1,90 la 2,58. Este exagerată şi nemotivată. Eu am propus în şedinţa de comisie să se scadă la canalizare la 80% din apa consumată. Adică, dacă consuma 10 litri de apă nu mi se pare corect 10 litri să fie canalizare. Este dezavantajos mai ales pentru cei care stau la casă, mai udă o floare, mai fac altceva cu apa şi creşterea este extraordinar de mare, canalizarea este mult mai scumpă decât apa în momentul de faţă”, a spus consilierul local Nicolae Daviţoiu.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.