Un nou posibil conflict politic în Gorj. Patru useliști vor postul vacant de consilier local
Un nou posibil conflict politic în Gorj. Patru useliști vor postul vacant de consilier local
Ultra - Scurte6 august 2013

Decesul consilierului Constantin Blejan a lăsat un post vacant în Consiliul Local Târgu Jiu, post pe care acum se bat patru useliști, ceea ce ar putea duce la noi conflicte în cadrul USL Gorj. Noul conflict ar putea începe din cauza faptului că protocolul USL diferă de legea administrației publice, când vine vorba de alegerea unui nou consilier local în cazul în care apare un loc vacant.
Dacă se merge pe prima variantă, locul ar urma să fie ocupat de Mihai Gherghe, de la PSD, însă asta presupune ca doi liberali, Emilia Horhoianu şi Ileana Mitelea, precum şi Elena Băltăreţu, de la PC Gorj, să renunţe. Respectarea legii administraţiei ar face ca liberalii să mai câştige un loc în consiliu, dar, având în vedere „dulcegăriile” recente aruncate dinspre PSD către PNL şi invers, este clar că negocierile vor fi destul de interesante.
Potrivit protocolului, dacă un consilier al unei formaţiuni părăseşte administraţia publică, locul său este luat de unul al aceleiaşi formaţiuni, indiferent de poziţia pe listă. Acest protocol este, însă, în contradicţie cu legea, care spune că locul vacant este ocupat de următorul pe lista depusă la Biroul Electoral Judeţean. Iar de aici şi până la dispute interne în fiecare partid sau chiar între formaţiunile componente ale USL nu este decât un pas, mai ales că negocierile trebuie purtate până la finalul acestei luni.
Detalii, aici.

1 COMENTARII
  • Ion Popescu 06.08.2013 la ora 14:22 pm
    Eu vreau alegeri anticipate !
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.