Uzina de Termoficare din Motru are de recuperat 160 de miliarde de lei de la cetățeni
Uzina de Termoficare din Motru are de recuperat 160 de miliarde de lei de la cetățeni
Ultra - Scurte12 septembrie 2013

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru are o datorie de 50 de miliarde de lei vechi către CEO, din cauza restanțelor de circa 160 de miliarde de lei vechi pe care le are de recuperat de la cetăţeni. Astfel, dacă UATAA Motru ar reuși să recupere doar o treime din datoriile care le au asociațiile de proprietari, uzina ar putea plăti restanțele de cărbune către CEO. 
“Avem de recuperat circa 160 de miliarde de lei vechi de la cetăţeni, sunt într-adevăr sume mari, oamenii plătesc cu dificultate. Probabil sunt şi probleme sociale, mă refer la venituri, nu au oamenii bani. Sunt oameni care înregistrează datorii foarte mari şi nu există altă modalitate decât acţionarea în instanţă. E o problemă generală a CET-urilor, se încasează greu. Avem datorii de circa 50 de miliarde de lei vechi către CE Oltenia, pentru cărbunele livrat din martie, anul trecut. Ultima factură atunci am achitat-o. Sperăm să reuşim să facem în aşa fel încât să putem să ne plătim aceste datorii pe cărbune. Banii pe energia vândută au fost încasaţi însă centrala funcţionează cu doi combustibili, păcură şi cărbune. La păcură ne-am achitat integral datoria”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.
Mai mult, reprezentanții Uzinei de Termoficare au declarat că, deși restanțele de la populație se încasează greu, nu va fi majorat preţul gigacaloriei.
“La ora actuală preţul practicat pentru populaţie este de 160 de lei/Gcal, preţ aprobat de către consiliul local, unul dintre cel mai mic din ţară. Este în vigoare şi în anul acesta şi nu cred că se va modifica până la sfârşitul anului, se va menţine. Consiliul local este cel care decide preţul, dar din discuţiile pe care le-am avut nu se va lua în considerare o majorare”, a mai spus directorul UATAA Motru.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *