Vintilescu și Corcoveanu, reținuți pentru un prejudiciu de 300.000 de lei
Vintilescu și Corcoveanu, reținuți pentru un prejudiciu de 300.000 de lei
Ultra - Scurte20 august 2013


Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj i-au reținut, ieri, pentru 24 de ore, pe foștii directori Minprest, Elena Vintilescu şi Dumitru Corcoveanu, fiind suspectați de comiterea  infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Cei doi sunt acuzaţi că, printr-un circuit financiar de compensare, care a avut la bază facturi fictive, au adus un prejudiciu de 300 de mii de lei.
Ancheta polițiștilor a pornit de la plângerile făcute de sindicalistul Constantin Crețan. Astfel, acesta s-a prezentat la poliție unde au dus nişte documente referitoare la fosta directoare Elena Vintilescu.
„Ordinele de plată se decontau prin bancă, dar nu aveau la bază facturi reale. Nu au făcut înregistrări contabile şi au plătit comisionul nejustificat. Este vorba despre facturi fictive pentru utilaje. Compensări ilegale“, a declarat liderul de sindicat Constantin Creţan.
În urma cercetărilor, Poliția a stabilit că că ilegalităţile au fost făcute pe parcursul a doi ani.
„În perioada 2010-2012, suspecţii, în calitate de director general, respectiv director economic la o societate comercială pe acţiuni, şi-au încălcat cu ştiinţă atât atribuţiunile de serviciu cât şi anumite prevederi ale legislaţiei achiziţiilor publice, angajând patrimonial societatea într-un circuit financiar ilicit, cauzând, astfel, un prejudiciu a cărui valoare a fost estimată la suma de peste 295.000 lei“, a declarat Romina Dochian, purtător de cuvânt la IPJ Gorj.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.