La bine și la greu…
La bine și la greu…
Alte sporturiSport6 aprilie 2012

Baschetbaliștii Energiei, cu mici excepții, ne-au oferit un sezon regulat frumos, încununat cu o calificare în play-off, lucru realizat până acum o singură dată, în primul an jucat în Divizia A.
Chiar dacă parcursul a fost uneori anevoios, cu momente în care play-off-ul a părut doar o himeră, Energia a reușit să-și facă fanii fericiți, să ofere, îndeosebi în retur, meciuri spectaculoase, fie ele câștigate, fie pierdute. Și pentru asta, trebuie să le mulțumim jucătorilor, antrenorilor și, poate, și conducătorilor. Spun poate pentru că în ceea ce privește conducerea, munca lor nu se încheie aici, odată cu calificarea în play-off și nici după jucarea meciurilor, câte vor fi ele din această a doua parte a campionatului. Pot spune chiar că munca lor abia începe și, doar dacă vor reuși să facă în așa fel încât Energia să aibă un buget și pentru sezonul viitor astfel încât performanțele echipei să fie măcar egale cu cele din acest an, abia atunci oficialii clubului își vor merita felicitările și mulțumirile noastre.
Cu siguranță, obținerea susținerii financiare de care are nevoie o echipă de baschet nu este o chestiune ușoară. Este interesant felul în care, în această vară, se va face separarea celor două secții ale clubului Energia, handbalul urmând a porni pe o cale profesionistă odată cu înființarea Ligii Profesioniste de Handbal, astfel încât este foarte probabil ca din sezonul viitor Gorjul să aibă două echipe distincte, HC Energia și BC Energia sau cum vor decide conducătorii ca ele să fie denumite în continuare, acest lucru fiind cu două tăișuri. Pozitiv pare, la prima vedere, faptul că nimeni nu ar mai putea contesta că banii s-ar plimba preferențial de la o secție către alta, așa cum, justificat sau nu, foarte mulți sunt tentați să creadă. Oricâtă transparență ar fi fost, această suspiciune, că banii unei secții ar fi fost îndreptați spre o alta și că sportivii unei secții ar fi tratați mai bine decât ai celeilalte, oricum ar fi existat, așa că o separare pare a fi soluția cea mai bună. Însă ce se vor face suporterii uneia dintre echipe, oricare ar fi ea, dacă toți cei care contribuie la bugetul unei echipe, și aici vorbim în general de persoane care conduc instituții sau mari unități industriale, au la suflet același sport, iar către celălalt vor ajunge doar firfireii?
Până acum, chiar și cu bugetele înjumătățite, atât echipa de baschet, cât și cea de handbal se află în obiectivele impuse și nu se poate spune că și-au dezamăgit suporterii, ci dimpotrivă. Baschetul este din nou în primele opt echipe și Slobodan Nikolic ne mai promite o surpriză și în play-off, deși adversarul nu mai este cel pe care și-l dorea, iar echipa de handbal nu strălucește, dar ține fruntea sus măcar în meciurile de pe teren propriu și visează din nou la o participare lungă în Cupa României, fapt care ar putea-o trimite iar în Europa.
Cu bune, cu rele, echipele sunt ale noastre, ale târgujienilor, și suntem obligați a le susține, a veghea la căpătâiul lor pentru a nu ne trezi fără vreuna din ele.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.